Eikös soittoa yleensä treenata itsekseen omassa peräkammarissa laskeskellen seinästä kuoppia, joihin on soittouran aikana tullut päätänsä ansiokkaasti hakattua? No kyllä joo, mutta me ajattelimme kokeilla vähän toisenlaista lähestymistapaa, sillä tuo on tullut aika tutuksi.

Idea yhdistyksen perustamiseen syntyi, kun paikalliset kitaraihmiset pitivät kokoontumispiiriään keskustellen soittamisesta ja laitteista. Jakoivat ideoita ja tekniikkavinkkejä ja testasivat erilaisten laitteiden vaikutuksia saundissa. Rumpaleille täytyy perustaa vastaava porukka! Tehdään siitä kerralla ihan oikea yhdistys, jotta pystytään solmimaan yhteyksiä ja kumppanuuksia, järjestää koulutuksia ja tapahtumia, vierailuja ja kaikenlaista mukavaa ja yleishyödyllistä.

Ajatus Joensuun Filli ry:n takana on luoda rumpaleiden, lyömäsoittajien ja rumpujen soitosta kiinnostuneiden paikallinen yhteisö, jonka kanssa porukassa ihmetellä näiden upeiden soittimien ympärillä olevia ilmiöitä ja ennen kaikkea auttaa rumpaleita kehittymään soittajina. Haluamme tuoda yhteen Joensuun seudulta rumpuja niin harrastuksenaan kuin ammatikseenkin paukuttavat ihmiset rakkaan lajin ääreen jakamaan ideoitaan, haasteitaan ja musiikkiaan. Väliä ei siis ole taitotasolla, iällä, sukupuolella eikä kyllä asuinpaikallakaan – jos sydämesi rytmikkäästi sykkii pohjoiskarjalaiselle perkussionismille, niin olet mitä lämpimimmin tervetullut jäseneksi!

Joensuun Fillin ohjenuoraksi voisi muotoilla, että mitä enemmän jaat yhteisölle, niin sitä enemmän oppia, näkemystä ja oivalluksia saat ja sitä nopeampaa ja kattavampaa on myös kehityksesi soittajana.

Yhdistysideaa kypsyteltiin pitkin vuotta 2022 ja yhdistysrekisteriin Joensuun Filli ry merkittiin 21.12.2022. Kevään 2023 aikana laitetaan toiminta alulle, aloitetaan jäsenhankinta ja pidetään vuosikokous toukokuussa, jossa valitaan yhdistyksen hallitus jäsenistön keskuudesta. Ensimmäiselle toimintavuodelle on suunniteltu ainakin yhden opetusklinikan järjestäminen, treenipiirin käynnistäminen ja vähintään yhden yleisötilaisuuden järjestäminen. PR-hommia aloitetaan myös, eli aikomus on solmia kontakteja ja kumppanuuksia muihin yhdistyksiin ja yrityksiin. Ja tietysti kerätä hyviä toimintaideoita jäsenistöltä tulevien tempausten tekemiseen.

Nyt sitten vain kapulat käteen, kalvot vireeseen ja yhdessä hämmästelemään rumpujensoiton saloja!

Rakkaudella,

Anssi, Antti ja Teemu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *