tiedote 20.3.2024
EDIT 22.3.2024: Hakuaikaa pidennetty toukokuun loppuun saakka ja finalistit ovat selvillä kesäkuun alussa.

2000-luvun alkuvuosilta tutut Pöytärummutuksen SM-kisat tekevät paluun, tällä kertaa Joensuuhun 11. heinäkuuta. Valtakunnan mestaruutta tavoitellaan mahdollisimman näyttävällä, hauskalla ja taidokkaalla esityksellä. Videonäytteitä aletaan ottamaan vastaan 20.3. ja osallistumisaikaa on 31.5. saakka.

Heinäkuun 11. päivänä Joensuun torilla järjestettävän Pöytärummutuksen SM-kisojen karsintavaihe on nyt käynnissä. Kilpailu on kaikille avoin ja siihen haetaan videonäytteellä toukokuun loppuun mennessä. Kahdeksan finalistia ovat selvillä kesäkuun alussa.

– Kaikki rumpalit ja muut rytmikkäät tyypit ovat saaneet ikänsä kuulla muiden ihmisten kritiikkiä pulpettien ja ruokapöytien naputtelusta. Nyt on paras hetki 17 vuoteen ammentaa siitä minuutin mittaiset taidonnäytteet ja lähettää meille karsintavideo, sillä nyt sille osaamiselle on todellakin käyttöä, sanoo tapahtuman tuottaja Teemu Laasonen.

Videonäyte saa olla maksimissaan yhden minuutin mittainen, jossa pöytärummuttaja antaa näytteen taidoistaan. Videonäytteiden perusteella valitaan kahdeksan finalistia heinäkuun 11. päivänä Joensuun torilla järjestettävään finaalitapahtumaan. Varsinainen finaaliesitys saa olla maksimissaan kolmen minuutin mittainen. Rummutuksen on tapahduttava käsin ilman kapuloita tai muuta kättä pidempää.

– Punkhenkinen soittovälineiden hajottaminen ei ole sallittua, koska muuten ei finaalissa seuraavalle esiintyjälle jää soitinta millä soittaa. Mutta kaikki muut showelementit, kuten pukeutuminen ja koreografia on suotavaa ja toivottavaa. Taustanauhaakin saa käyttää, eli esimerkiksi olemassa olevaa biisiä tai itse tehtyä taustaa. Se kuka tarjoaa huikeimman pöytärummutusperformanssin heinäkuun finaalissa kruunataan mestariksi, Laasonen täsmentää.

Finaalissa instrumenttina on perinteinen puinen säilytystilalla varustettu pulpetti, joka seisoo puisen korokkeen päällä. Näin ollen sekä pulpetti että koroke muodostavat kaikukopat ja ne mikitetään, eli käsillä soittamisen lisäksi jaloilla saa aikaan bassorumpuja simuloivat iskut ja taajuudet. Voittajat palkitaan rumpujensoittoon liittyvin tuotepalkinnoin.

Karsintavideoita otetaan vastaan 31.5.2024 saakka ja ohjeet videonäytteen lähettämiseen löytyvät osoitteesta joensuunfilli.fi/poytarummutuksen-sm


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *